Jagad Alit

Dasare mungguh lapisane jagat alit

Coro jowo:

Rogo———–sukmo———–nyowo————kang gawe urip————-asaling urip

Coro hindu /siwa budho

Sthula sarira—–sukma sarira——atma———purusha———–brahman

Dadi lek diurut teko mburi  teko asaling urip ( iki ora duwe sifat opo wae mulo diarani tan keno kinoyo ngopo) iku malih kenggonan karep mulo sak banjure kagungan sifat: moho agung, suci, welasasih lan liyo liyane mulo soko sifate iku lah metu perbawane cahya yo arane cahyaning urip teko cahyo iku mau mencar dewe 2 sifat cahyo kang luweh cilik disebut nyowo( jowo) /atma( hindu) karono nyowo iku mau asifat cahyo mulo sifat jatine yo podo karo asale mau ( cahyaning urip) mulo yo kadunungan sifat : waskitho, wening, semunar, eling, suci, lan langgeng , datan marentah lan datan pinarentah  mandeg manggon opo anane datan owah datan gingsir

Nah nyowo iku mau sak banjure kagubel marang ujute karep mulo teko kene malih sifate seng mau padang waskitho maleh bisa peteng lan ngrasake loro popo soko jalan perbawane karep yo malihe sifat nyowo seng koyo mangkene iki mau disebut sukmo ……………dadi bedane

Nyowo = suci. Langgeng ,waskitho ,eling  ora duwe karep ………dll

Sukmo = molah malih iso peteng iso padang , iso ngrasake lakon kabeh, biso ngrasake tresno sebel sak liyane

Terus sukmo kegubel dening rogo  la ing rogo ikilah saranane nyowo /atma iku mau mbabar pakartine lakon …. nanging sakjerone lumebu marang rogo iku mau dibarengi marang ujute sukmo mula tambah abot maneh sanggane nyowo gen biso neglingi sejatine

Rogo asal teko limo  prakoro : banyu ,bumi, geni,angin lan akoso .

Dibarengi  maneh 4 prakoro : sir budhi cito roso

Di leboni maneh ujute mobah lawan mosik ( tanpo iki rogo sampurno ujute koyo opo yo ora ono paedahe pdo karo ragane wong turu najan to ditawane kembang melathi sak bakul yo mung meneng wae )

Terus pinaringan asmo  ……… minongko sesebutane ………… nah iku mau jangkep bleger urip ujut manungso  biso diarani si A si B lan liya-liyane……………..

http://orishop.000space.com

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: